Czy pamiętasz smak prawdziwego pączka z ulubionym nadzieniem? A może masz czasem ochotę na wakacyjną jagodziankę z delikatną kruszonką?
Jeśli tęsknisz za tym wspomnieniem, mamy dobre wieści. Piekarnia Putka stworzyła kilka bezglutenowych wypieków z licencjonowanym znakiem. Każdy produkt jest bezpiecznie zamknięty, a także ma opisany skład.
Piekarnia posiada blisko 120 sklepów firmowych: na terenie Warszawy, w Grodzisku, Sochaczewie, a także w Łodzi. W najbliższym czasie planowana jest również sprzedaż on-line.
Kilka słów o smaku
Bezglutenowy pączek firmy Putka jest obłędnie pyszny. W smaku niczym nie różni się od glutenowych. Pakowany jest po dwie sztuki z krótkim terminem ważności. Zatem jest zawsze świeży i puszysty.
Oprócz pączków w piekarni można zakupić również bezglutenowe jagodzianki. Są one niewielkie (90g), ciasto jest miękkie i słodkie, a na górze ma delikatną kruszonkę.
Jedyną minimalną wadą jest smak nadzienia jagodowego. Brak w nim naturalności sezonowych owoców, co zresztą jest zrozumiałe w sezonie zimowym. Jednak zachęca aby zajrzeć jeszcze raz po jagodzianki w okresie łatwo dostępnych jagód.
Dużym plusem obydwu produktów jest opakowanie. Może zatem stanowić wygodne rozwiązanie dla dzieci do szkoły, czy dorosłego w drodze do pracy.